MimbleWimble, Litecoin için yeni özellikler ekliyor, ancak bazı borsalar buna izin vermiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Litecoin, Bitcoin’den (BTC) sonra ortaya çıkan en eski alternatif madeni paralardan (altcoin) biridir. Ekim 2011’de oluşturulan, CoinMarketCap verilerine göre 4 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri ile şu anda en değerli 20. kripto para birimidir.

MimbleWimble yükseltmesi ilk olarak iki yıldan fazla bir süre önce Litecoin İyileştirme Önerisinin bir parçası olarak tasarlandı. Bu, ağ, ağındaki bir işlemin göndericileri ve alıcıları arasındaki anonimliği artırmayı planlamaya başladığı Kasım 2019’daydı.

Ve şimdi, MWEB, düğümlerin çoğunluğunun onayını takiben nihayet çıktı. Yükseltme, Litecoin’in 2.257.920 blok yüksekliğinde yapıldı ve Litecoin ağında önemli gizlilik özelliği değişiklikleriyle geldi.

Ancak MWEB’de LTC kullanıcıları için yeni eklenen gizlilik özelliklerinden daha fazlası var. MWEB ayrıca blok zincirindeki faaliyetlere önemli iyileştirmeler getiriyor. Örneğin, kesme özelliğini kullanarak bloklardaki gereksiz işlem verilerini en düşük seviyeye indirmeye yardımcı olur.

Ara geçiş özelliği, uzun işlemlerin tek bir işlemde bölünmesini sağlar. Yani, her giriş ve çıkışı ayrı ayrı kaydetmek yerine, blok yalnızca bir giriş-çıkış çiftini kaydedecek ve böylece fazla veriyi kaldıracaktır.

Topluluğu tarafından uzun yıllar süren geliştirme ve beklentinin ardından Litecoin (LTC), nihayet 19 Mayıs’ta MimbleWimble Extension Blocks (MWEB) yükseltmesini etkinleştirdi. susmak.

Güney Kore düzenlemeleri baltalandı

Şu anda Litecoin tarafından başlatılan işlem gizliliği etrafındaki vızıltılara rağmen, düzenleyici cephede, özellikle Kara Para Aklamayı Önleme (AML) ve Müşterinizi Tanıyın (KYC) yasalarıyla ilgili sorunlar var gibi görünüyor. Aslında, bu nedenle Güney Kore’deki önde gelen borsalar kripto paraları platformlarından kaldırdı.

8 Haziran 2022’de Upbit, Güney Kore’deki diğer dört önde gelen kripto borsasıyla birlikte Litecoin desteğini kaldırdı. Diğer borsalar arasında Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax yer alıyor. Bununla birlikte, borsaların her biri, MWEB yükseltmesinin Spesifik Finansal İşlem Bilgilerinin Raporlanması ve Kullanımına İlişkin Kanun hükümleriyle uyumlu olmadığını iddia ederek benzer şekilde ifade edilmiş gerekçeler gösterdi. Kanun hükümlerine göre, tüm Kore kripto borsalarının KYC ve AML standartlarını karşılaması bekleniyor. Upbit kısmen şunları yazdı:

“Bu ağ yükseltmesine dahil edilen işlem bilgilerini ifşa etmeyen isteğe bağlı işlev, Özel Mali Bilgiler Yasası kapsamında anonim bir aktarım teknolojisine karşılık gelir.”

Upbit, kara para aklama ve her türlü yasa dışı faaliyeti azaltma konusundaki kararlılığını her zaman yinelemiştir. Bu nedenle, diğer en iyi borsaların yanı sıra, özellikle Litecoin blok zincirindeki son gizlilik odaklı MimbleWimble yükseltmesiyle, yasanın yanlış tarafında yakalanmaya hazır olmaması şaşırtıcı değil.

Bithumb ve Upbit toplu olarak Güney Kore’deki çoğu ticaret hacmini oluşturuyor ve son listeden çıkarmalarıyla birlikte daha fazla Güney Koreli borsanın da aynı şeyi yapması bekleniyor.

Son zamanlarda: ABD merkez bankası dijital para birimi yorumcuları, faydalar konusunda bölündü, kafa karışıklığı içinde birleşti

Reklam Alanı

Güney Kore borsaları, düzenleyicilerin 2020’de katı ve açıkça yasaklanmış darkcoin’leri tanıtmasının ardından gizlilikle ilgili kripto para birimlerinden kaçındı.

Borsalar nasıl uyumlu kalabilir?

Bu arada, Güney Kore’deki Litecoin ile ilgili tüm umutlar henüz kaybolmamış olabilir. 3 Haziran’da blockchain analitik ve kripto uyumluluk firması Elliptic, MWEB yükseltmesinin getirdiği meraklı duruma bir çözüm olacağını iddia ettiğini açıkladı.

Firma, herhangi bir maskeli LTC işleminin arkasında kimin olduğunu takip etme niyetinde olmadığı konusunda ısrar ediyor. Bununla birlikte, yasal düzenlemelere tabi işletmelerin Litecoin işlemlerini desteklemeye devam etmelerine yardımcı olabileceğine ve tüm bunlar daimi AML düzenlemeleriyle uyumlu olduğuna inanıyor.

Elliptic’e göre, çözümleri tüccarların bir Litecoin işleminin veya cüzdanının bir MWEB işleminden geçen fonları ne zaman tuttuğunu anlamalarına yardımcı olacak. Bu tür bilgilerle işletmeler, “yüksek riskli” olarak analiz edilecek bu tür faaliyetlere devam etmemeye karar verebilirler.

Esasen bu, Güney Kore kripto borsaları da dahil olmak üzere işletmelerin, gizlilik özelliğinin kullanıcılar tarafından etkinleştirildiği her noktada bilgi sahibi oldukları sürece Litecoin’i desteklemeye devam edebilecekleri anlamına gelir.

Elliptic’in baş bilim adamı ve kurucu ortağı Tom Robinson’a göre:

Elliptic’in işlem ve cüzdan tarama çözümleri, Mimblewimble etkinliğinin görünürlüğünü sağlayarak işletmelere yasal yükümlülüklerini yerine getirirken Litecoin’i desteklemeye devam etmeleri için ihtiyaç duydukları risk içgörülerini sağlıyor.”

Aslında Robinson, özellikle borsalar ve Litecoin’i listeden çıkarma olasılığı hakkında konuştu. Litecoin’i destekleyen herhangi bir AML düzenlemesine uymadan işlerini mükemmel bir şekilde yürütebildikleri için borsaların zorunlu olmadığını iddia ediyor. Ayrıca, bir noktada, Bitcoin üzerindeki conjoinler veya Ethereum üzerindeki Tornado Cash (TORN) dahil olmak üzere, neredeyse tüm kripto para birimlerinin işlem akışlarını gizlemenin bir yolu olduğunun farkına varılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Son zamanlarda: Bir Bitcoin standardının işi: Kar, insanlar ve iyi yemek tutkusu

İlginç bir şekilde, bu Elliptic’in MWEB gibi gizliliği koruyan teknolojilere ilk kez kredi vermemesi değil. 2020’de kripto uyumluluk firması, Zcash (ZEC) ve Horizen (ZEN) gizlilik paraları için de destek ekledi.

Mimblewimble’ın artan benimsenmesi

Hiç şüphesiz, Mimblewimble’ın piyasaya sürülmesi, blok zinciri endüstrisinde dikkate değer bir başarı olmuştur. Özellikle geçiş özelliği ve yükseltmeye bağlı diğer avantajlarla.

Bunun ışığında, Beam ve Grin gibi birkaç blok zinciri projesi, teknik olarak farklı şekillerde de olsa MimbleWimble tasarımını uygulama potansiyelini zaten araştırıyor olabilir. Beam, blok zinciri şişkinliğini azaltmak ve ölçeklenebilirliği iyileştirmek için Mimblewimble protokolünü kullanırken, Grin, bu tür veriler zincirde tutulursa platformunda ağırlık oluşturabilecek geçmiş işlem verilerini kaldırmak için kullanır.

Ancak şimdilik, Mimblewimble’ın, özellikle de mevzuata uyum sorunlarına yol açma eğilimi göz önüne alındığında, önemli bir düzeyde benimsenme olasılığı konusunda hala bir belirsizlik havası var. Bununla birlikte, fikir çok genç ve şüphesiz çok umut verici.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Giriş Yap

Giriş Yap

News Türkiye ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!