Asya’daki varlıklı yatırımcılar, kripto para konusunda ne utangaç ne de cahil değiller, araştırmalar %52’sinin 2022’nin ilk çeyreğinde bir tür dijital varlığa sahip olduğunu ortaya koyuyor.
Accenture’ın Pazartesi günü yayınlanan araştırmasına göre, kripto para birimleri, sabit paralar ve kripto fonları içeren dijital varlıklar, ankete katılan yatırımcıların portföylerinin ortalama %7’sini oluşturuyor ve bu da onu Asya’daki yatırımcılar için beşinci en büyük varlık sınıfı yapıyor.
Bu, yabancı para birimlerine, emtialara ve tahsilatlara tahsis edilenden daha fazlaydı ve bazı durumlarda, özel sermaye/girişim sermayesi ve riskten korunma fonlarına yatırılan miktarla eşit veya onu aştı.
Accenture, anketin Çin, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Japonya, Malezya, Singapur ve Tayland’da 3.200’den fazla müşteriyle gerçekleştirildiğini söyledi. Şirket, varlıklı bir yatırımcıyı 100.000 ABD Doları ile 1 milyon ABD Doları arasında yatırım yapılabilir varlıkları yöneten herkes olarak tanımlar.
Tayland ve Endonezya’daki yatırımcılar, portföylerinde emsallerine kıyasla en büyük dijital varlık yüzdesine sahipti.
Asya’daki yatırımcıların yarısının 2022’nin ilk çeyreğinde zaten dijital varlıklara sahip olmasına rağmen, Accenture’ın araştırması, 2022’nin sonuna kadar %21’in daha bunlara yatırım yapmasının beklendiğini, yani varlıklı Asyalı yatırımcıların %73’ünün dijital varlıklara sahip olabileceği anlamına geliyor. yıl sonuna kadar varlık.
“Dijital varlıklar, önemli iş fırsatlarına sahip, nadir, net bir sektör beyaz alanını temsil ediyor.”
Varlık yöneticileri geri duruyor
Ancak firma, müşterilerine finansal planlama, vergi, yatırım tavsiyesi ve emlak planlaması sağlayan varlık yönetimi firmalarının kripto trenine binmekte yavaş olduklarını tespit etti. Varlık yönetimi firmalarının yüzde altmış yedisi, dijital varlık ürünleri veya hizmetleri sunma planları olmadığını söyledi.
“Varlık yönetimi firmaları için dijital varlıklar 54 milyar dolarlık bir gelir fırsatıdır ve çoğu bunu görmezden geliyor.”
Varlık yönetimi firmaları, dijital varlıklara yönelik inanç ve anlayış eksikliğini, bekle-ve-gör zihniyetini ve dijital varlık teklifini başlatmanın operasyonel karmaşıklığını, geri durmanın ana nedeni olarak gösterdi ve bunun yerine diğer girişimlere öncelik vermelerine yol açtı.
Accenture, firmaların katılımının olmamasının, yatırımcıların kripto hakkında finansal tavsiyelerini güvenilmez kaynaklardan almaya zorlandığı anlamına geldiğini söyledi.
“Firmaların bu katılım eksikliği, birçok müşterinin, sosyal medyada eşler arası tavsiyeler de dahil olmak üzere, düzenlemeye tabi olmayan forumlarda dijital varlıklar hakkında tavsiye aradığı anlamına geliyor.”
İlişkili: Sosyal medya, 2021’deki kripto dolandırıcılığı kayıplarında 1 milyar dolar suçladı
Bununla birlikte Accenture, varlık yönetimi firmalarının dijital varlık alanına ilerlemenin veya geride kalma riskinin önemini vurguladı.
“Birçok firma dijital varlıklar alanına girmekte tereddüt ederken ve çeşitli nedenlerle rakipleri başarının mümkün olduğunu gösterdi.”
Asya’nın yatırımcıları, özellikle geçen yıl kriptoya ısınıyor.
Nisan ayında, Gemini kripto para borsası tarafından yayınlanan bir raporda, 2021’de özellikle Hindistan ve Hong Kong gibi ülkelerde kripto benimsemenin hızla arttığı tespit edildi. Asya Pasifik’te yanıt verenlerin yaklaşık %45’i 2021’de ilk kriptolarını satın aldı.